12/12

Entrevista realizada al Sr. Veloso por el diario La Expansión y por el portal de franquicias, Franquicias Hoy

Entrevistem a Antonio Veloso, fundador de la franquícia de cafeteries Ingredients: Cafè. Van iniciar l’activitat en 2009 amb el seu primer local pilot i a partir del 2010 van començar a franquiciar per compartir el negoci a emprenedors i entusiastes del cafè. Van partir del desig d’oferir els més estranys i exquisits cafès del món, creant així el concepte de Exotic Coffee.

Entrevista a Antonio Veloso, fundador de Ingredients: Cafè.

Van dedicar els esforços a promoure el consum i el gust pels cafès d’origen, els tes gourmet seleccionats especialment per a ells i els exclusius productes de temporada: combinats de cafè, capritxos de xocolates i pastisseria d’alta gamma.

El principal problema amb el qual es van trobar va ser la falta de finançament per als emprenedors, “a causa que els bancs no donen facilitats perquè s’obrin locals, tret que no necessitin finançament i tinguin tresoreria per afrontar la inversió necessària. En la situació actual del sector hi ha moltes cafeteries sense personalitat i conceptes que s’acullen en el paraigua de Coffee Shop, però sense personalitat i concepte acabaran sent bars com abans” afirma Antonio.

El que els diferencia de la competència en el sector és que viatgen constantment fins als llocs més llunyans del planeta en la cerca dels cafès més rars i exòtics del món, per després posar-los a la disposició dels clients.

El perfil de l’emprenedor/ franquiciat de INGREDIENTS:CAFÈ, és que sigui entusiasta pel cafè i pel concepte que treballen,capacitat comercial i de servei, capacitat d’automotivació i de gestió de personal. No és necessària experiència prèvia ja que des de INGREDIENTS:CAFÈ ofereixen tota la formació necessària per manejar el negoci amb rigor i coneixements necessaris pel seguiment i posterior anàlisi del seu negoci, sempre abrigallat per INGREDIENTS:CAFÈ. A més, la inversió necessària per entrar a INGREDIENTS:CAFE és des de 40.000€.

“El futur ho veiem bé, ja que tenim un concepte consolidat i en permanent R+D, això si, ens espera uns dos anys durs donada l’estat econòmic del nostre país i recessió del consum, cal estrènyer-se el cinturó en marges, gestió personal i arrendaments.

D’altra banda, sembla ser que el Govern diu que hi haurà brots o cafè verd en el 2014, la qual cosa sí és cert és que nosaltres aquests dos últims mesos hem tancat els establiments en positiu” ens comenta el protagonista.

No se admiten más comentarios.